Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Εργα Δημου

Πισω στη λιστα

Αποκατασταση κτηριου Μεγαλης Λεσχης Καβαλας

project image
Με το υποέργο 1 υλοποιείται η αποκατάσταση του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, που ανεγέρθηκε στα 1909-1910 από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας. Η Πράξη συμβάλλει στην επίτευξη του Ειδικού Στόχου 12 : Ανάδειξη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», καθώς πρόκειται για διατηρητέο κτίριο το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες. Το ισόγειο αποτελείται από δύο τμήματα, που διαχωρίζονται μεταξύ τους από τον κεντρικό διάδρομο όπου θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος εκθεσιακός χώρος, παράλληλα θα κατασκευαστούν βοηθητικοί χώροι υγιεινής (κουζίνα, WC), για την εξυπηρέτηση του εκθεσιακού χώρου. Στο δυτικό τμήμα του ισογείου θα δημιουργηθεί ένας χώρος που θα λειτουργεί ως χώρος διαλείμματος-τροφοδοσίας για τις ανάγκες των εκδηλώσεων (εγκαίνια εκθέσεων, ημερίδες, συνέδρια κλπ.) και παράλληλα ως χώρος προβολής του τουριστικού και κυρίως του πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και WC, ενώ στη βόρεια πλευρά του θα κατασκευαστούν οι χώροι υγιεινής που θα εξυπηρετούν κυρίως το υπόλοιπο κτίριο (1ο όροφο) μέσω του ανελκυστήρα. Στο χώρο αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα WC AMEA τα οποία θα έχουν πρόσβαση μέσω του κεντρικού διαδρόμου εισόδου με ράμπα.

Στον όροφο του κτιρίου δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο, γιατί αυτό παρουσιάζει μια άριστη κατανομή στους χώρους και τις συνδέσεις τους, πράγμα που επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του ως χώρος συνάθροισης κοινού και εκδηλώσεων δημόσιου χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας της μεγάλης κεντρικής αίθουσας και της επέκτασής της δυτικά ως χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων. Η προσέλευση του κοινού στην αίθουσα θα γίνεται από το χώρο όπου καταλήγουν το κεντρικό κλιμακοστάσιο και ο ανελκυστήρας. Ο χώρος στη συνέχεια του κλιμακοστασίου θα αποτελεί και θα λειτουργεί σαν χώρος υποδοχής. Οι υπόλοιπες αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου. Επίσης, θα ανακαινιστούν οι χώροι των W.C του ορόφου και η κουζίνα.

Με το υποέργο 2 εκτελείται η προμήθεια εξοπλισμού του κτιρίου, όπως έπιπλα συνεδριακά και γραφείου, Κουρτίνες – Κουρτινόξυλα και Επαγγελματικές Ηλεκτρικές Συσκευές.

Φωτογραφιες

Πληροφοριες
Κατηγορια
Εργα στην αρχική σελίδα
Κατασταση
Ολοκληρωμένο
Περιοχη
Καβάλα
Ταμειο χρηματοδοτησης
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Επιχειρησιακο προγραμμα
ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Προγραμματικη περιοδος
Προγραμματική Περίοδος 2014-2020
Στρατηγικη
Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης 2007-2013
Προυπολογισμος συμβασης
2.096.127,77 €
Φορεας υλοποιησης
Δήμος Καβάλας
Φορεας λειτουργιας
Δήμος Καβάλας
Ρυθμίσεις Cookies