Εργα Δημου

Πισω στη λιστα

Αποκατασταση κτιριου Μεγαλης Λεσχης Καβαλας

project image
Με το προτεινόμενο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις σε κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα:
- Θα αποκατασταθεί το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, με δημιουργία χώρου εκθέσεων και βοηθητικών χώρων καθώς και αίθουσες φιλοξενίας εκδηλώσεων.
- Θα γίνει προμήθεια επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κουρτινών κτλ.
Μεθοδολογία:
Η πράξη θα πραγματοποιηθεί με 2 υποέργα:
ΥΠΟΕΡΓΟ 1 "Αποκατάσταση Μεγάλης Λέσχης" με το οποίο θα ολοκληρωθούν οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες του κτιρίου
ΥΠΟΕΡΓΟ 2 "Προμήθεια εξοπλισμού κτιρίου Μεγάλης Λέσχης" με το οποίο θα εξοπλιστεί το κτίριο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
Οφελη
Το κτήριο χρήζει άμεσης συντήρησης λόγω των φθορών που προήλθαν με την πάροδο του χρόνου, των σοβαρών προβλημάτων στατικότητας που παρουσιάζει και των εργασιών αποκάλυψης του ζωγραφικού διακόσμου που έγιναν, ώστε να προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.
Η επαναλειτουργία του κτηρίου προϋποθέτει την πλήρη αποκατάστασή του. Τα οφέλη, τόσο στον τοπικό πληθυσμό, όσο και στους επισκέπτες και τουρίστες στην περιοχή θα είναι σημαντικά, καθώς το κτίριο, χωροθετημένο στο κέντρο του αστικού ιστού, αναμένεται να φιλοξενεί εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου αναμένεται, αφενός να διασώσει δια της συντήρησης-αποκατάστασης του κτιρίου σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (κτίριο χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης: ΦΕΚ 822/22-8-1974, χαρακτηρισμός του εξοπλισμού του κτιρίου ως έργο τέχνης: 475/3-9-1987, χαρακτηρισμός του κτηρίου ως διατηρητέου: τεύχος Β, 55/27-1-1988, τεύχος Δ) και αφετέρου να εμπλουτίσει το πολιτιστικό και συνάμα το τουριστικό προϊόν της περιοχής προσδίδοντας προστιθέμενη αξία και διαχέοντας τα πολλαπλασιαστικά του αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή.
Πληροφοριες
Κατηγορια
Εργα στην αρχική σελίδα
Κατασταση
Σε εξέλιξη
Περιοχη
Καβάλα
Ταμειο χρηματοδοτησης
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Επιχειρησιακο προγραμμα
ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Προγραμματικη περιοδος
Προγραμματική Περίοδος 2014-2020
Στρατηγικη
Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης 2007-2013
Προυπολογισμος συμβασης
2.096.127,77 €
Φορεας υλοποιησης
Δήμος Καβάλας
Φορεας λειτουργιας
Δήμος Καβάλας