Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Εποπτευομενοι Φορεις και Δομες

Νομικα Προσωπα & Επιχειρησεις

Δημοτικη Κοινωφελης Επιχειρηση Καβαλας "Δημωφελεια"

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας συνίσταται από έξι (6) διευθύνσεις: Διοικητικής & Οικονομικής Υποστήριξης, Αθλητισμού & Παιδείας, Πολιτιστικού Τουρισμού & Επικοινωνίας, Πολιτισμού, Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος και Δημοτικής Αγοράς & Λοιπών Δραστηριοτήτων.

Τομείς δραστηριότητας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είναι η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής, η ανάληψη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την πολιτιστική ανάπτυξη και η οργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, η υλοποίηση εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών προγραμμάτων, η διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος, η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη του Αθλητισμού και της Παιδείας, η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η παροχή υπηρεσιών θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών.

Η επιχείρηση διαχειρίζεται δομές όπως το Φρούριο Καβάλας, το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, το Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας, τη Δημοτική Αγορά Καβάλας, το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, το Μουσείο Καπνού κ.α. Το προσωπικό της εταιρείας διαθέτει εμπειρία σε μελέτες αστικής και περιφερειακής ανάπτυξης, στην αναζήτηση οικονομικών πόρων, στο συντονισμό, χρηματοοικονομική παρακολούθηση, σύνταξη αναφορών και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων κ.α.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Αγγελίδης Παναγιώτης
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 831388
2510 831378

Δημοτικο Ωδειο Καβαλας


Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) ιδρύθηκε το 1938 και λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) έως σήμερα. Είναι ένα από τα πιο ιστορικά και δραστήρια ωδεία της ελληνικής περιφέρειας και ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της Καβάλας. Πρωταρχική αποστολή του Δ.Ω.Κ. είναι η παροχή μουσικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου. Στο Ωδείο λειτουργούν Σχολές Ενόργανης, Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης με σκοπό την εξειδίκευση αλλά και τη γενικότερη αισθητική-καλλιτεχνική εκπαίδευση των μαθητών του. Οι παρεχόμενες μουσικές σπουδές ολοκληρώνονται με τη χορήγηση αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών.

Το Δημοτικό Ωδείο συμβάλλει στην ανύψωση του επιπέδου της πολιτιστικής ζωής στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Το 2000 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου», προς τιμήν του επιφανούς μουσουργού που γεννήθηκε στην Καβάλα και υπήρξε δάσκαλος πολλών από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες της χώρας. Μέχρι σήμερα, σε ετήσια βάση και σε συνεργασία με τη «Δημωφέλεια», πραγματοποιούνται σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φέρουν το όνομα του σπουδαίου καβαλιώτη συνθέτη.  

Συνοπτική Κατάσταση Προϋπολογισμού 2021
Συνοπτική Κατάσταση Προϋπολογισμού 2022
Συνοπτική Κατάσταση Προϋπολογισμού 2023

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Παπαδόπουλος Παναγιώτης.
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 222119
2510 221963

Δημοτικο Περιφερειακο Θεατρο Καβαλας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, πρωτολειτούργησε τον Απρίλιο του 1993 και αποτελεί το βασικό μοχλό θεατρικής δραστηριότητας στην πόλη της Καβάλας και του νομού.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Καβάλας.

Ανεβάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις δικές του θεατρικές παραγωγές και κάθε Άνοιξη, φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικές παραγωγές με ιδιαίτερο στίγμα.

Πραγματοποιεί και συμμετέχει σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ με την υποδομή και το βεστιάριό του συμπαραστέκεται σε παραγωγές τόσο των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης, όσο και σε μεγάλο αριθμό μαθητικών θεατρικών ομάδων σε όλη την περιφέρεια.

Τέλος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με ξεχωριστή χρηματοδότηση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τη «Δημωφέλεια» οργανώνει τους μήνες του καλοκαιριού ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ αρχαίου δράματος, το Φεστιβάλ Φιλίππων που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, που αποτελεί και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.


Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Μποζούδης Σωκράτης
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 220876
2510 220878

Δημοτικη Κοινωνικη Αλληλεγγυη & Προσχολικη Αγωγη Καβαλας

To Νομικό Πρόσωπο Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή του Δήμου Καβάλας μέσω των δομών που λειτουργεί και των προγραμμάτων που υλοποιεί έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Ταυτόχρονα αναλαμβάνει επιπλέον δράσεις ως ζωντανός οργανισμός που συμμετέχει στα πολιτιστικά και κοινωνικά τοπικά δρώμενα.  
 
Δομές & Προγράμματα του Νομικού Προσώπου:
  • Οι Παιδικοί Σταθμοί (Τμήματα Προσχολικής Αγωγής) επιμελούνται την παροχή φροντίδας και σύγχρονης προσχολικής αγωγής στα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια, με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά και παιδαγωγικά δεδομένα, βοηθώντας τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, εφαρμόζοντας πάντοτε τις ισχύουσες διατάξεις.
  • Από το 2011  οι Παιδικοί Σταθμοί διαχειρίζονται το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής», το οποίο αφορά φιλοξενία βρεφών και νηπίων γονέων με χαμηλά εισοδήματα.
  • «Πρόγραμμα Ημερήσιας Απασχόλησης» παιδιών εργαζόμενων γονέων, ηλικίας 6 έως 10 ετών,  για το χρονικό διάστημα 1 Ιουλίου  έως 31 Αυγούστου.
  • Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) έχουν στόχο την  πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. Η φιλοσοφία του θεσμού της ανοιχτής προστασίας των ηλικιωμένων είναι η παραμονή τους στο οικείο περιβάλλον της οικογένειας, της γειτονιάς και του φιλικού περίγυρου.
  • Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας, που σκοπό έχει τη δωρεάν κατ’ οίκον παροχή οργανωμένης και συστηματικής πρωτοβάθμιας κοινωνικής  φροντίδας και μέριμνας σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.
  • Τα Δημοτικά Ιατρεία παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους Δημότες από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως παθολόγου, καρδιολόγου, γενικής ιατρικής, πνευμονολόγου και ορθοπεδικού.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Δημητριάδης Ανέστης
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 600072
2510 247094

Δημοτικη Επιχειρηση Υδρευσης Αποχετευσης Καβαλας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας ιδρύθηκε το 1981. Το τότε δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε εφαρμογή του Ν. 1069/80, αποφάσισε την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Η λειτουργία της άρχισε το 1984 με αποκλειστικό αντικείμενο την κατασκευή του χωριστικού δικτύου αποχέτευσης της πόλης και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Ο τομέας της ύδρευσης εξακολουθούσε να εξυπηρετείται από το τμήμα ύδρευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τον Ιούνιο του 1990 εγκαινιάστηκε η Εγκατάσταση Επεξεργασίας  Λυμάτων της Καβάλας και άρχισε να λειτουργεί το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ άρχισε η πλήρης λειτουργία της ΔΕΥΑΚ που διαχειριζόταν πλέον και το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.

Το έργο στο Παληό

Μέχρι τον Ιούνιο του 1998 ολοκληρώθηκε και το δίκτυο αποχέτευσης και η ΕΕΛ στο Παληό  και άρχισε η λειτουργία τους.  Τόσο το δίκτυο και η εγκατάσταση επεξεργασίας στο Παληό, όσο και τα αντίστοιχα έργα της πόλης συνέβαλαν μέσα στα λίγα χρόνια της λειτουργίας τους στην εξάλειψη της ρύπανσης της θάλασσας που επί χρόνια δεχόταν μεγάλο όγκο ανεπεξέργαστων λυμάτων με αποτέλεσμα οι ακτές στα όρια της πόλης να είναι τελείως ακατάλληλες για κολύμβηση.

Νέα Καρβάλη

Από το 1999 στα πλαίσια του σχεδίου «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», οι μέχρι τότε κοινότητες Ν. Καρβάλης και Χαλκερού ενσωματώθηκαν στο δήμο Καβάλας και ως εκ τούτου περιήλθαν στην περιοχή ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών κατασκευάστηκαν στην περιοχή έργα αποχέτευσης και ύδρευσης που χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α. (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Φίλιπποι

Με το Ν. 3852/10 (πρόγραμμα Καλλικράτης) συγχωνεύτηκαν οι Δήμοι Καβάλας και Φιλίππων καθώς και οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ τους και η περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑΚ είναι πλέον ο ‘καλλικρατικός’ Δήμος Καβάλας που προέκυψε από τις συγχωνεύσεις.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Χρόνης Απόστολος


Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 620350
2510 620355

Ενιαια Σχολικη Επιτροπη Α' βαθμιας & Β΄ βαθμιας Εκπαιδευσης Δημου Καβαλας

Στο Δήμο Καβάλας, μετά την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 – «Πρόγραμμα Καλλικράτης» (άρθρο 103) λειτουργούν δύο Σχολικές Επιτροπές (ΝΠΔΔ) οι οποίες έχουν ως βασικό σκοπό την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται και λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Η Eνιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ΝΠΔΔ του Δήμου Καβάλας.  Διοικούνται από δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσωπούνται στα δικαστήρια και σε κάθε αρχή από τον Πρόεδρο, ενώ όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται από τον Αντιπρόεδρο.

Το Διοικητικό  τους Συμβούλιο  αποφασίζει για
  • τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων
  • την εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων,
  • την καταστροφή υλικών των σχολείων,
  • τις συμβάσεις καθαριστριών όπου δεν επαρκεί το προσωπικό του Δήμου
  • και τις τοποθετήσεις  των Εθελοντών Σχολικών Τροχονόμων (αφορά μόνο την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).
Επίσης, οι Σχολικές Επιτροπές διαχειρίζονται τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, συμπεριλαμβανομένων των μικροεπισκευών και της συντήρησης του εξοπλισμού τους, των λογαριασμών ΔΕΚΟ και των προμηθειών καυσίμων και αναλώσιμων υλικών. 

Τα έσοδα τους προέρχονται από επιχορήγηση του Δήμου, από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που αφορούν στην πληρωμή των καθαριστριών, από την εκμετάλλευση των κυλικείων και από την αποδοχή δωρεών ή κάθε άλλη νόμιμη πηγή.  Οι εισπράξεις και οι δαπάνες των Σχολικών  Επιτροπών διενεργούνται από τον εκάστοτε Πρόεδρο ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και για το λόγο αυτό συντάσσονται πρωτόκολλα παραλαβής και παράδοσης σε κάθε αλλαγή διαχείρισης.

Τέλος, οι Σχολικές Επιτροπές συντάσσουν ετήσιο οικονομικό απολογισμό, τηρούν σε ηλεκτρονική μορφή βιβλίο Εσόδων – Εξόδων και συντάσσουν και υποβάλλουν ετήσια φορολογική δήλωση.  Επίσης, συντάσσουν μισθοδοτικές καταστάσεις καθαριστριών και τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, διεκπεραιώνουν υποθέσεις στο ΙΚΑ και αποστέλλουν μηνιαίες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις.
Στοιχεια Επικοινωνιας
2513 500471, 472, 474, 475
2513 500478

Δομες

Συμβουλευτικο Κεντρο Γυναικων Δημου Καβαλας

Στις 3 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια του «Εθνικού προγράμματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών 2007-2013». Από την 1/12/2015 εντάχθηκε στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» με τίτλο «Λειτουργία Δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών  και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Κέντρου συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Καβάλας» στον Άξονα προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή-ΕΚΤ» του Ε.Π «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό:

  • Κοινωνικό Επιστήμονα-Διοικητικό
  • Κοινωνική Λειτουργό
  • Ψυχολόγο
  • Νομικό Σύμβουλο
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου είναι:
  • Ψυχολογική στήριξη
  • Νομική συμβουλευτική
  • Κοινωνική στήριξη
  • Εργασιακή συμβουλευτική
  • Παραπομπή γυναικών σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δύναται να εξυπηρετήσει τόσο γυναίκες από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης όσο και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα δίχως γεωγραφικό περιορισμό.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Η συμβουλευτική πραγματοποιείται είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία της γυναίκας στο κέντρο είτε τηλεφωνικώς.

Ωφελούμενες γυναίκες:
  • Γυναίκες που έχουν υποστεί/υφίστανται βία σε όλες τις μορφές
  • Γυναίκες που έχουν υποστεί/υφίστανται πολλαπλές κοινωνικές διακρίσεις (π.χ μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑΜΕΑ, άνεργες κτλ)
Παράλληλα με τη συμβουλευτική, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου υλοποιούν δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία:
  • Για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
  • Για την προώθηση των γυναικών στην απασχόληση
  • Για δικτύωση με τοπικούς φορείς, οργανισμούς και με δομές του δικτύου
Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας στη διεύθυνση Κ. Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ) από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 07:00-15:00.
Στοιχεια Επικοινωνιας
2513 500440, 441, 442, 443
2513 500444

Κεντρο Κοινοτητας Δημου Καβαλας

Το Κέντρα Κοινότητας είναι δομή η οποία παρέχει ολιστική υποστήριξη στους κατοίκους του Δήμου Καβάλας, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Είναι δομή συμπληρωματική των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου και η ευθύνη για τη λειτουργία, τον έλεγχο και την εποπτεία αυτού ανήκει στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας. Αντίστοιχα, τα διοικητικά και οικονομικά ζητήματα εποπτεύονται από την αρμόδια διοικητική και οικονομική διεύθυνση του δήμου.

Η χρηματοδότηση των Κ.Κ. καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 9 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης αυτής πράξης εφαρμόζεται το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας περιλαμβάνει 3 κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Ωφελούμενοι από την ενέργεια είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασης του Κ.Κ. και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες,  μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κ.Κ. στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό:
  • Μία ψυχολόγο
  • Δύο κοινωνικές  λειτουργούς
  • Δύο διοικητικές υπάλλήλους
     
Στοιχεια Επικοινωνιας
2513 500451, 452, 453, 454, 450
2513 500455

Δημοτικη Βιβλιοθηκη Καβαλας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» είναι το Πνευματικό Κέντρο κοινότητας ανθρώπων προς τους οποίους προσφέρει ψυχαγωγία, επαγγελματική βοήθεια, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Φροντίζει για την ανύψωση του μορφωτικού, κοινωνικού και αισθητικού επιπέδου των Δημοτών του Δήμου Καβάλας αλλά και του Νομού.

Σκοποί και στόχοι

  • Η παροχή προς μελέτη διάφορων βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, έπειτα από μία προσπάθεια πολλών ετών αναδρομικής ταξινόμησης του υλικού της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι διαθέτει το διαδικτυακό της κατάλογο της συλλογής της. Ο δικτυακός κατάλογος είναι διαθέσιμος είτε μέσω του δικτυακού τόπου της Βιβλιοθήκης http://library.kavala.gov.gr (στο μενού, επιλογή «Κατάλογος») ή απευθείας στη διεύθυνση http://kavalalib.openabekt.gr
  • Η δημιουργία μορφωτικής και πολιτιστικής γενικότερα κίνησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καβάλας
  • Η προαγωγή της μάθησης, της παιδείας και της πληροφόρησης όλων των Δημοτών του Δήμου Καβάλας
  • Η παροχή κάθε βοήθειας και ενημέρωσης προς το μαθητή, το σπουδαστή, τη νεολαία αλλά και κάθε πολίτη του Δήμου Καβάλας σχετικά με την τρέχουσα πληροφόρηση σε τεχνολογικά, επιστημονικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά και φιλολογικά ζητήματα.
  • Η έκδοση βιβλίων θεματικού ενδιαφέροντος με τοπικό προσανατολισμό, ντόπιων ή μη συγγραφέων ή φορέων
  • Η οργάνωση εκδηλώσεων είτε από την ίδια τη Βιβλιοθήκη ή σε συνεργασία με άλλους φορείς πολιτισμικού, πολιτικού ή μορφωτικού χαρακτήρα
  • Η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών ανάλογα με τις πνευματικές τους αναζητήσεις, ανάγκες και προβληματισμούς.
Στοιχεια Επικοινωνιας
2513 500400
2513 500403

Δημοτικη Σχολη Χορου Καβαλας

H Δημοτική Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Καβάλας σας καλωσορίζει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας», προσφέροντας υψηλό επίπεδο γνώσεων και διακρίσεις σε διαγωνισμούς για τους λάτρεις του χορού όλων των ηλικιών. Η εκμάθηση χορού στη Σχολή στηρίζεται στις αρχές του συστήματος Vaganova, του καταλληλότερου συστήματος χορού για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Πολλές φορές αρκετοί από σας αναρωτηθήκατε, ποιά τάξη να ακολουθήσει το παιδί μου, τί του προσφέρει κάθε είδος χορού, ποιά ηλικία είναι καταλληλότερη να ξεκινήσει το χορό, είναι ανάγκη να έχει ταλέντο. Ανταποκρινόμενοι στις αγωνίες σας και στα ερωτήματα σας, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο πιο απλά μπορούμε σε όλες τις απορίες σας. Ο χορός γενικά, εκτός από τη θετική επιρροή, βοηθά σημαντικά στη συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης, γεννά στους νέους ενδιαφέρον για την τέχνη, διδάσκει την οργάνωση και τους ξυπνά το αίσθημα της συνέπειας. Ένας χορευτής χρειάζεται ελάχιστο ταλέντο όμως πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Όσο ταλαντούχο κι αν είναι ένα παιδί, αν δεν παρακολουθεί τα μαθήματα συστηματικά και δεν προσπαθεί, δεν μπορεί να προοδεύσει. Η καταλληλότερη ηλικία διαφέρει ανάλογα με το είδος του χορού. Σε μερικούς χορούς μπορείς να ξεκινήσεις σε όποια ηλικία θέλεις και σε άλλους χρειάζεται πολύ χρόνο για να αποκτήσεις την επιδεξιότητα που απαιτείται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο δικό του είδος χορού, πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.

Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 240973
2510 240983

Μουσειο Καπνου Καβαλας

Το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας αποτελεί ένα θεματικό μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα κι αρχειακό υλικό για την καλλιέργεια και την παραγωγή του καπνού, την αγροτική κι εμπορική επεξεργασία του, τα βιομηχανικά καπνικά προϊόντα και τα εκθεσιακά καπνοδείγματα.
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 223344
2510 223351

Πηλοθεραπευτηριο Κρηνιδων

Ο χώρος που σήμερα ο άνθρωπος φροντίζει την υγεία του, με τη χρήση του θεραπευτικού πηλού και του ιαματικού νερού, από δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα «αειφόρο εργαστήρι της φύσης» που με θαυμαστή ακρίβεια παρασκευάζει το πολύτιμο αυτό, για την υγεία μας, υλικό. Κατά το παρελθόν, γεωλογικές, οικολογικές, βιολογικές, χημικές συνθήκες, και πολύπλοκοι μεταξύ τους φυσικοί μηχανισμοί στάθηκαν ευνοϊκοί καθώς δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον από το οποίο και μέσα στο οποίο παρασκευάσθηκε και ωρίμασε με φυσικό τρόπο ο θεραπευτικός πηλός.

Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 516162
2510 518088

Κεντρο Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης Φιλιππων

Η  περιβαλλοντική εκπαίδευση προέρχεται από το εκπαιδευτικό ιδεώδες που βασίζεται στην εμπειρία και τη δράση, επιτρέποντας την επαφή με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ένας από τους κεντρικούς σκοπούς της είναι η ανάδειξη του ενδιαφέροντος για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Οι ωφέλειες σχετίζονται τόσο με το γνωστικό, όσο και με το συναισθηματικό κομμάτι της μάθησης, καθώς επίσης και με τη γνώση που αναφέρεται στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος, πολιτισμού και κοινωνίας. Άλλωστε η έννοια της αγγλικής λέξης «heritage» περιλαμβάνει τόσο τη φυσική όσο και την πολιτιστική κληρονομιά.

Κύριος Θεματικός Άξονας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Φιλίππων από το 2006 (έτος ίδρυσης) είναι αυτός που αφορά στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής των Φιλίππων. Κύριο έργο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Φιλίππων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σχολικών εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε σχολικές ομάδες οι οποίες το επισκέπτονται, καθώς και η υλοποίηση σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων επιμορφωτικών δράσεων για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία.

Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 516661
2510 516497
Ρυθμίσεις Cookies