Πισω στη λιστα

Επεκταση ηλεκτροφωτισμου και τροφοδοσιας ελλιμενισμενων σκαφων – Επιστρωση στον προσηνεμο μολο του κεντρικου λιμενα Καβαλας

project image
Το έργο θα κατασκευαστεί στον Κεντρικό Λιμένα της Καβάλας, στην περιοχή του προσήνεμου μόλου, από την επαφή του με τα πρανή της «Παναγίας» έως το ακρομόλιό του (η οποία αποτελεί και την περιοχή ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων), σε μια ζώνη που πρέπει να αναβαθμιστεί και αυτή. Στόχος είναι, με τη βελτιστοποίηση των χερσαίων και λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής του προσήνεμου μόλου, ο εκσυγχρονισμός του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας. Με την ολοκλήρωση του έργου, η ζώνη αναφοράς θα αποκτήσει τις απαραίτητες υποδομές, θα αναβαθμιστεί αισθητικά και θα συνεχίσει να είναι ασφαλής και δημοφιλής προορισμός, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά:
α) διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου, β) εξοπλισμό του κρηπιδώματος με σύγχρονους προσκρουστήρες, γ) βελτίωση του οδικού δικτύου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού δ) ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του προσήνεμου μόλου με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των εισερχόμενων πλοίων.

 
Οφελη

Βελτίωση της προσβασιμότητας και της χρήσης του προσήνεμου μόλου του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ καθώς και της ασφάλειας των ελλιμενισμένων σκαφών. Επίσης, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) και συνεπώς βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας.
Ωφελούμενος πληθυσμός: Ιδιοκτήτες, πληρώματα και επιβάτες φιλοξενούμενων πλοίων (κυρίως κρουαζιερόπλοιων). - Επισκέπτες - τουρίστες της Καβάλας. - Επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού. - Γενικός πληθυσμός της Καβάλας.
 
Πληροφοριες
Σημείο στον Χάρτη Έργων
Κατηγορια
ΕΣΠΑ 2014 - 2020
Κατασταση
Ενταγμένο
Περιοχη
Καβάλα
Ταμειο χρηματοδοτησης
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Επιχειρησιακο προγραμμα
ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Προγραμματικη περιοδος
Προγραμματική Περίοδος 2014-2020
Στρατηγικη
Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΟΣΒΑΑ)
Προυπολογισμος
1.250.000,00€
Φορεας υλοποιησης
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
Φορεας λειτουργιας
Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε.