Πισω στη λιστα

Δημιουργια Δομων Στηριξης Επιχειρηματικοτητας και Καινοτομιας στην πολη της Καβαλας

project image
Ο Δήμος Καβάλας προχωρά στη δημιουργία μιας Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (“Kick-iT”).
Στόχος, η ανάπτυξη μίας μη κερδοσκοπικής δομής υποστήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς του Τουρισμού και της Πολιτιστικής και Δημιουργικής βιομηχανίας, ώστε να επιχειρήσει μια θετική αναδιοργανωτική παρέμβαση στην επιχειρηματικότητα.Η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Δήμου Καβάλας θα έχει το ρόλο του «enabler» πρωτοβουλιών με καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και πολιτισμού και δημιουργικότητας, γύρω από τον άξονα «έμπνευση – εξωστρέφεια», για την ανάδειξη νέων, ποιοτικών, αναγνωρίσιμων και με ισχυρό brandname προϊόντων και υπηρεσιών και θα παρέχει στις επιχειρηματικές ομάδες που θα ενταχθούν, τις παρακάτω υπηρεσίες υποστήριξης:
Α) Εξειδικευμένες υπηρεσίες κατάρτισης/εκπαίδευσης στα βασικά ζητήματα του επιχειρείν.
Β) Υπηρεσίες Αναδοχής (Mentoring) από δίκτυο μεντόρων. Η εν λόγω υπηρεσία αφορά την ανάπτυξη της εμπορικής ή/και παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων με την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.
Γ) Ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.
Δ) Νομική (νομική μορφή, ευρεσιτεχνίες, νομικές συμβουλές εμπορικής φύσης) και λογιστική υποστήριξη.
Ε) Εντοπισμός πηγών χρηματοδότησης.
Ζ) Συντονισμός και αξιολόγηση της πορείας των επιχειρήσεων, επιχειρηματικών ομάδων κτλ.
 
Οφελη

Τα οφέλη από την ανάπτυξη και λειτουργία της Δομής στην τοπική κοινωνία, ως σύνολο περιλαμβάνουν: • Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων. Άλλα και μέσα από την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. • Ανάπτυξη του Τουρισμού, του Πολιτισμού και των Δημιουργικών Βιομηχανιών καθώς και ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας • Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και καταπολέμηση του braindrain • Αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης των νεοφυών ομάδων επιχειρήσεων στα επόμενα πέντε έτη. • Ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και εν δυνάμει δημιουργία αυξημένων κρατικών εσόδων. • Διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών μέσα από την ενσωμάτωση της καινοτομίας και την εκ νέου ανάδειξη της περιοχής ως κόμβο καινοτομίας. • Δημιουργία και συνεχή ανάπτυξη ενός τοπικού οικοσυστήματος καινοτομίας στην ΠΕ Καβάλας με άμεση επίδραση σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. • Ενδυνάμωση συνεργιών μεταξύ των μερών του οικοσυστήματος πχ. επιχειρηματικών ομάδων, επιχειρήσεων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επενδυτών με τη δυνατότητα συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα. • Συνεργασίες με funds και άλλα προγράμματα επιτάχυνσης και θερμοκοιτίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. • Νέα εν δυνάμει μέλη για το Επιμελητήριο Καβάλας μέσω της δημιουργίας νέων εταιριών. Ωφελούμενοι της προτεινόμενης πράξης είναι υποψήφιοι ή εν ενεργεία επιχειρηματίες στους τομείς του τουρισμού και της Πολιτιστικής και Δημιουργικής βιομηχανίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο ατομικά πρόσωπα όσο και επιχειρηματικές ομάδες (ατομικά πρόσωπα που δρουν συνεργατικά). Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδοχή μιας αίτησης υποστήριξης στο ‘KickiT’ αποτελεί η επιχείρηση να έχει έδρα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 
Πληροφοριες
Σημείο στον Χάρτη Έργων
Κατηγορια
ΕΣΠΑ 2014 - 2020
Κατασταση
Ενταγμένο
Περιοχη
Καβάλα
Ταμειο χρηματοδοτησης
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
Επιχειρησιακο προγραμμα
ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Προγραμματικη περιοδος
Προγραμματική Περίοδος 2014-2020
Στρατηγικη
Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΟΣΒΑΑ)
Προυπολογισμος
310.375,00 €
Φορεας υλοποιησης
Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας & Δήμος Καβάλας
Φορεας λειτουργιας
Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας & Δήμος Καβάλας