Πισω στη λιστα

Μελετη διερευνησης χωροθετησης υποδομων προσβασιμοτητας της Παλιας πολης

project image
Κύριο αντικείμενο της πράξης αυτής θα είναι να προσδιοριστούν οι πιθανές θέσεις μιας εγκατάστασης που θα συνδέει κατακόρυφα την πόλη και το λιμάνι με την ιστορική συνοικία της Παναγίας.
Συμπληρωματικά θα:
  • Διερευνηθεί εάν είναι εφικτή η βελτίωση της υπάρχουσας σκάλας ή η δημιουργία μιας νέας.
  • Διερευνηθεί α) η δυνατότητα δημιουργίας μιας διαδρομής ικανού πλάτους εσωτερικά του μεσαιωνικού τείχους με σκοπό την περιήγηση και την πρόσβαση πολιτών και τουριστών σε αξιόλογα σημεία του τείχους και β) η δυνατότητα δημιουργίας διαδρομής περιήγησης εξωτερικά του τείχους και περιμετρικά της χερσονήσου της Παναγίας.
  • Διερευνηθεί η  δυνατότητα σύνδεσης της πλατείας του πρώην Κρέη με την οδό Δερβενακίων δια της πύλης που εφάπτεται με το εν λόγω οικόπεδο. Επισήμανση πιθανών εμποδίων και διερεύνηση των διαδικασιών άρσης των εμποδίων.
Οφελη
Η διερεύνηση στα ανωτέρω αντικείμενα θεωρείται απαραίτητη ώστε να προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας στο επόμενο βήμα που είναι η προκήρυξη των απαιτούμενων μελετών αφού θα έχει καταλήξει (κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου Πολιτισμού) στον τύπο της  εγκατάστασης για την κατακόρυφη σύνδεση, στη θέση εισόδου και εξόδου αυτής καθώς και στη θέση ενός πιθανού νέου κλιμακοστασίου. Τα έργα υποδομής προσβασιμότητας θα συμβάλλουν θετικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται τόσο από τα οχήματα των κατοίκων όσο και από τα τουριστικά οχήματα ή λεωφορεία που επισκέπτονται την πόλη της Καβάλας. Θα συμβάλλουν επίσης στη μείωση των μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων που υπάρχουν καθημερινά στην περιοχή αλλά και στην αισθητική ρύπανση που προκαλείται από τα άναρχα παρκαρισμένα οχήματα.
Πληροφοριες
Σημείο στον Χάρτη Έργων
Κατηγορια
ΕΣΠΑ 2014 - 2020
Κατασταση
Ενταγμένο
Περιοχη
Καβάλα
Ταμειο χρηματοδοτησης
Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
Επιχειρησιακο προγραμμα
ΠΕΠ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Προγραμματικη περιοδος
Προγραμματική Περίοδος 2014-2020
Στρατηγικη
Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΟΣΒΑΑ)
Προυπολογισμος
27.000,00 €
Φορεας υλοποιησης
Δήμος Καβάλας
Φορεας λειτουργιας
Δήμος Καβάλας