Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Εποπτευομενοι Φορεις και Δομες

Εποπτευομενοι φορεις Δημου (Ν.Π.Ι.Δ.)

Δημοτικη Επιχειρηση Υδρευσης Αποχετευσης Καβαλας

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας ιδρύθηκε το 1981. Το τότε δημοτικό συμβούλιο της πόλης σε εφαρμογή του Ν. 1069/80, αποφάσισε την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Η λειτουργία της άρχισε το 1984 με αποκλειστικό αντικείμενο την κατασκευή του χωριστικού δικτύου αποχέτευσης της πόλης και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Ο τομέας της ύδρευσης εξακολουθούσε να εξυπηρετείται από το τμήμα ύδρευσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τον Ιούνιο του 1990 εγκαινιάστηκε η Εγκατάσταση Επεξεργασίας  Λυμάτων της Καβάλας και άρχισε να λειτουργεί το δίκτυο αποχέτευσης, ενώ άρχισε η πλήρης λειτουργία της ΔΕΥΑΚ που διαχειριζόταν πλέον και το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης.

Το έργο στο Παληό

Μέχρι τον Ιούνιο του 1998 ολοκληρώθηκε και το δίκτυο αποχέτευσης και η ΕΕΛ στο Παληό  και άρχισε η λειτουργία τους.  Τόσο το δίκτυο και η εγκατάσταση επεξεργασίας στο Παληό, όσο και τα αντίστοιχα έργα της πόλης συνέβαλαν μέσα στα λίγα χρόνια της λειτουργίας τους στην εξάλειψη της ρύπανσης της θάλασσας που επί χρόνια δεχόταν μεγάλο όγκο ανεπεξέργαστων λυμάτων με αποτέλεσμα οι ακτές στα όρια της πόλης να είναι τελείως ακατάλληλες για κολύμβηση.

Νέα Καρβάλη

Από το 1999 στα πλαίσια του σχεδίου «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», οι μέχρι τότε κοινότητες Ν. Καρβάλης και Χαλκερού ενσωματώθηκαν στο δήμο Καβάλας και ως εκ τούτου περιήλθαν στην περιοχή ευθύνης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών κατασκευάστηκαν στην περιοχή έργα αποχέτευσης και ύδρευσης που χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Ε.Π.Τ.Α. (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Φίλιπποι

Με το Ν. 3852/10 (πρόγραμμα Καλλικράτης) συγχωνεύτηκαν οι Δήμοι Καβάλας και Φιλίππων καθώς και οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ τους και η περιοχή ευθύνης της ΔΕΥΑΚ είναι πλέον ο ‘καλλικρατικός’ Δήμος Καβάλας που προέκυψε από τις συγχωνεύσεις.

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Χρόνης Απόστολος


Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 620350
2510 620355

Δημοτικο Περιφερειακο Θεατρο Καβαλας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, πρωτολειτούργησε τον Απρίλιο του 1993 και αποτελεί το βασικό μοχλό θεατρικής δραστηριότητας στην πόλη της Καβάλας και του νομού.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Καβάλας.

Ανεβάζει κάθε χρόνο τουλάχιστον τρεις δικές του θεατρικές παραγωγές και κάθε Άνοιξη, φιλοξενεί μία σειρά από θεατρικές παραγωγές με ιδιαίτερο στίγμα.

Πραγματοποιεί και συμμετέχει σε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ με την υποδομή και το βεστιάριό του συμπαραστέκεται σε παραγωγές τόσο των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης, όσο και σε μεγάλο αριθμό μαθητικών θεατρικών ομάδων σε όλη την περιφέρεια.

Τέλος το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με ξεχωριστή χρηματοδότηση από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τη «Δημωφέλεια» οργανώνει τους μήνες του καλοκαιριού ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ αρχαίου δράματος, το Φεστιβάλ Φιλίππων που λαμβάνει χώρα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, που αποτελεί και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.


Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου την τρέχουσα περίοδο είναι ο κος Μποζούδης Σωκράτης
Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 220876
2510 220878

Δομες

Δημοτικο Ωδειο Καβαλας

Στοιχεια Επικοινωνιας
2510-222119

Δημοτικο Καταφυγιο ζωων συντροφιας (Ζυγος)

Στοιχεια Επικοινωνιας

Κεντρο Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης Φιλιππων

Η  περιβαλλοντική εκπαίδευση προέρχεται από το εκπαιδευτικό ιδεώδες που βασίζεται στην εμπειρία και τη δράση, επιτρέποντας την επαφή με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ένας από τους κεντρικούς σκοπούς της είναι η ανάδειξη του ενδιαφέροντος για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Οι ωφέλειες σχετίζονται τόσο με το γνωστικό, όσο και με το συναισθηματικό κομμάτι της μάθησης, καθώς επίσης και με τη γνώση που αναφέρεται στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος, πολιτισμού και κοινωνίας. Άλλωστε η έννοια της αγγλικής λέξης «heritage» περιλαμβάνει τόσο τη φυσική όσο και την πολιτιστική κληρονομιά.

Κύριος Θεματικός Άξονας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Φιλίππων από το 2006 (έτος ίδρυσης) είναι αυτός που αφορά στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής των Φιλίππων. Κύριο έργο των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο ΚΠΕ Φιλίππων είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σχολικών εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε σχολικές ομάδες οι οποίες το επισκέπτονται, καθώς και η υλοποίηση σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων επιμορφωτικών δράσεων για θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία.

Στοιχεια Επικοινωνιας
2510 516661
2510 516497
Ρυθμίσεις Cookies