Ανακοινωσεις

Συναντηση Δημαρχου Καβαλας Θοδωρου Μουριαδη με τους κατοικους του Νεου Ζυγου

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ

 
Συνάντηση με τους κατοίκους του Νέου Ζυγού, είχαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικού Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, προκειμένου να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για τα θέματα που τους απασχολούν σε καθημερινή βάση και να παρουσιάσουν τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων της περιοχής, όπως τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουριάδης, για την οριστική επίλυση του εν λόγω προβλήματος θα συνταχθεί ειδική μελέτη, η οποία αφενός μεν θα υποδείξει τρόπους συλλογής και διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων και αφετέρου θα ανοίξει το δρόμο για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς του οικισμού.

Αναφορικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας, ο κ. Παπαδόπουλος,  απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ενισχυθεί το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας που βρίσκεται στη Δημοτική ενότητα Φιλίππων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ενώ υπογράμμισε πως το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στο ιατρείο του Νέου Ζυγού, το οποίο θα λειτουργεί και ως κοινοτικό κατάστημα, όσο και στον χώρο που διεξάγονται οι αθλητικές δραστηριότητες των παλαιστικών σωματείων.

Οι κάτοικοι του Νέου Ζυγού ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την ορθολογική διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατόν μια παιδική χαρά και να μεταφερθεί η στάση του υπεραστικού ΚΤΕΛ εντός των ορίων του οικιμσού.    

Τέλος, παίρνοντας το λόγο ο κ. Χρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης του Νέου Ζυγού, λόγω της άρτιας κατασκευής τους και της συστηματικής συντήρησης από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, είναι σε πολύ καλή κατάσταση.              

Φωτογραφιες