Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

5/8/2021 Πολυ υψηλος κινδυνος πυρκαγιας στην Π.Ε Καβαλας

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2021
slider image
🟩 ΓΓΠΠ: ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

🔥 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Π.Ε. Καβάλας.

🚭 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών και το κάπνισμα μελισσών. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

☎️ Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

💻 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν επικοινωνούν με το 112 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

🟩 ΕΜΥ: ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

🌡Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη στην Καβάλα θα κυμανθεί από 29 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως έως 2 μποφόρ (www.emy.gr).

⭕ Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας διαθέτει από την περασμένη Δευτέρα τις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του Βύρωνα, του Αγίου Λουκά, των Ποταμουδίων και του Τιμίου Σταυρού, από τις 10:00 έως τις 18:00, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. 

🔺️ Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στον χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, ενώ ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων θα καθορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου.

🟦 Δήμος Καβάλας - Municipality of Kavala 
🟦 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 
🟦 Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 
🟦 Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας
Ρυθμίσεις Cookies