Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Crea Centers του Προγραμματος Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2021
slider image
🟧 O Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του έργου «BSB 757: CREA – CENTERS» του Προγράμματος Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020, ανακοινώνει επίσημα την έναρξη της διαδικασίας συλλογής αιτήσεων από καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν στον υπό διαμόρφωση χώρο της Μεγάλης Λέσχης, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, αλλά και να λάβουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθοδήγησης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων.  

🔸️Καλούμε λοιπόν, όλους τους τοπικούς καλλιτέχνες, να καταθέσουν αίτηση ενδιαφέροντος για φιλοξενία στην Μεγάλη Λέσχη, υποβάλλοντας μας τα στοιχεία τους αλλά και την καινοτόμα καλλιτεχνική τους ιδέα στην ηλεκτρονική σελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν το σκοπό στο  https://creacenters.gr 

🟩 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να υποβάλλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της αίτησης μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ: 2513500087, ή στο email:kavalaCreaCenter@gmail.com,  υπόψη της κας Ειρήνης Κανίογλου. 

🟢 ️Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μέγιστος αριθμός των καλλιτεχνών που έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει το πρόγραμμα είναι 60 και η διαδικασία των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη την διάρκεια υλοποίησης του (δηλαδή έως και τις 24.12.2022) και μέχρις ότου πληρωθούν οι παραπάνω θέσεις.

🟨 Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

O Δήμος Καβάλας εντάχθηκε επιτυχώς στο έργο «BSB 757: CREA – CENTERS» του Προγράμματος Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ενός εταιρικού σχήματος συνολικά πέντε φορέων. Του σχήματος ηγείται ο Δήμος του Cekmekoy (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία).  Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται, πέραν του Δήμου Καβάλας και του Δήμου του Cekmekoy από:

▪️Τον Δήμο της Κωστάντζα (Ρουμανία)
▪️Το κέντρο Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας της Ουκρανίας και
▪️Τον Δήμο Byala (Βουλγαρία) 

🎯 Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει δομές υποστήριξης των πολιτιστικών βιομηχανιών στις πόλεις εταίρους (5 στο σύνολο), χώρους δηλαδή που θα παρέχουν δωρεάν περιβάλλον εργασίας στους επαγγελματίες του πολιτισμού (αρχιτέκτονες, γραφίστες, μουσικούς, καλλιτέχνες των new media, κινηματογραφιστές, χειροτέχνες κα). Απώτερος σκοπός είναι η δικτύωση των 5 Crea Centers και η δημιουργία μιας νέας αγοράς για τα παραγόμενα πολιτιστικά προϊόντα στον γεωγραφικό χώρο της Μαύρης Θάλασσας. 

🔺 ️Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του έργου θα εγκαταστήσει στο εμβληματικό κτήριο της Μεγάλης Λέσχης ένα Crea Center - Κέντρο Πολιτιστικής Δημιουργίας, μετατρέποντας την σε ένα κύτταρο πολιτιστικής βιομηχανίας για την πόλη, αποδίδοντας της ξανά τον αρχικό της ρόλο. 

🔺️ Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα λειτουργήσουν στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης εργαστήρια μουσικής, κινηματογράφου και νέων τεχνολογιών. Θα δοθεί δωρεάν χώρος εργασίας (ατελιέ) και εξοπλισμός σε 60 καλλιτέχνες της πόλης, στους παραπάνω τομείς για να δημιουργήσουν το δικό του πρωτότυπο πολιτιστικό προϊόν. 

🔺 ️Παράλληλα, ο ισόγειος χώρος της Μεγάλη Λέσχης θα μετασχηματιστεί σε ανοιχτό εκθεσιακό χώρο που θα διατίθεται για την παρουσίαση των προϊόντων δημιουργίας των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται. 

🔺 ️Η καλλιτεχνική δημιουργία θα υποστηρίζεται από θεματικές ημερίδες, ανοιχτά μαθήματα και εργαστήρια από διακεκριμένους καλλιτέχνες του τομέα των new media, αρχιτεκτονικής, μουσικής και θεάτρου που θα ενισχύουν την προσπάθεια των τοπικών καλλιτεχνών για πρωτότυπη δημιουργία και παραγωγή. 

🔺 ️Τέλος, οι καλλιτέχνες του Crea Centers θα έχουν την ευκαιρία να δικτυώνονται με τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενούνται από τις αντίστοιχες δομές των υπολοίπων πόλεων-μελών του δικτύου και έτσι θα δημιουργηθεί μια νέα αγορά αλλά και μια ζωογόνος πηγή δημιουργίας και εξωστρέφειας για τους καλλιτέχνες μας.
 
Ρυθμίσεις Cookies