Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Εργαστηριο Στρατηγικης (Strategy City Lab) της Ευρωπαικης Πρωτοβουλιας για τις ευφυεις πολεις με τιτλο Intelligent Cities Challenge 2.0 (ICC2.0)

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2023
slider image
Το 1o Εργαστήριο Στρατηγικής (Strategy City Lab) της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για τις ευφυείς πόλεις με τίτλο Intelligent Cities Challenge 2.0 (ICC2.0) διοργανώθηκε στον χώρο εκδηλώσεων «The Egg» στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2023. Πάνω από 200 άτομα - ένας συνδυασμός των πόλεων πυρήνα και μεντόρων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας, πολιτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά αυτοπροσώπως για να συζητήσουν το status quo της Δίδυμης Μετάβασης (Πράσινης και Ψηφιακής). Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ψηφιακών Υπηρεσιών κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος και η κα. Σαραφείδου Δέσποινα στέλεχος του Τμήματος Ψηφιακών Υπηρεσιών και Διαφάνειας. Την ομάδα της Καβάλας συμπλήρωσε ο ορισμένος από το πρόγραμμα ως επικεφαλής εμπειρογνώμονας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  Ιωάννης Χαραλαμπίδης.
Μέσω παραδειγμάτων και βέλτιστων πρακτικών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν περισσότερους από 30 ομιλητές που μοιράστηκαν ιδέες για μεθόδους συνεργασίας, παραδείγματα Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών και φιλοδοξίες για το κλίμα και τις ψηφιακές μεταβάσεις κατά τη διάρκεια 20 συνεδριών.
Η πρώτη μέρα του ICC Strategy City Lab ήταν προσανατολισμένη στο ρόλο των πόλεων στη Δίδυμη Μετάβαση και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κλιμακώσουν τις πρωτοβουλίες τους με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων από τα πρώτα κιόλας στάδια των έργων. Οι ομιλητές τόνισαν τις τεράστιες δυνατότητες αυτών των εταιρικών σχέσεων επισημαίνοντας την ευεργετική επίδρασή τους στους πολίτες. Τα βασικά μηνύματα της ημέρας ήταν η σημασία της συμμετοχής σε πρώιμο στάδιο από όλους τους εμπλεκόμενους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και της διαφανούς επικοινωνίας με τους πολίτες σχετικά με την πρόοδο και τις δραστηριότητες των πόλεων.
Η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στις Τοπικές Πράσινες Συμφωνίες (LGD), με στόχο να λάβουν οι πόλεις ένα πρακτικό πλαίσιο και προσαρμοσμένη καθοδήγηση σχετικά με το πώς να αναπτύξουν τη δική τους Τοπική Πράσινη Συμφωνία.
Για τις τελευταίες εξελίξεις και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.intelligentcitieschallenge.eu/   
#IntelligentCitiesChallenge
 
 

Φωτογραφιες

Ρυθμίσεις Cookies