Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Ενημερωτικη εκδηλωση του Δημου Καβαλας για το εργο «Προτυπο συστημα εγκαιρης ενημερωσης αλιεων και παρακολουθησης των επιπτωσεων της κλιματικης αλλαγης στην παρακτια ζωνη του Δημου Καβαλας».

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023
Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του έργου «Πρότυπο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης αλιέων και παρακολούθησης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παράκτια ζώνη του Δήμου Καβάλας».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή,  03 Νοεμβρίου 2023, στις 10:00 π.μ., στο ξενοδοχείο Galaxy στην Καβάλα.
 
Στόχος της εκδήλωσης είναι η τεχνική παρουσίαση του έργου και η  επίδειξη της εφαρμογής OCEANCAST για υπολογιστές και κινητές συσκευές. Η εφαρμογή OCEANCAST είναι ένα καινοτόμο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των συνθηκών της θάλασσας και της ατμόσφαιρας που συλλέγει δεδομένα και προγνώσεις - σε πραγματικό χρόνο – για την παράκτια ζώνη του Δήμου Καβάλας.
 
Αποτελεί έναν πολύτιμο πόρο για τους αλιείς και την παράκτια κοινότητα της περιοχής καθώς προσφέρει ακριβείς πληροφορίες για τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες, τις ωκεανογραφικές παραμέτρους και την πρόβλεψη του καιρού διευκολύνοντας τους αλιείς να προγραμματίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
 
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα Μονοταμειακού CLLD / LEADER ΕΠΑΛΘ της Αναπτυξιακής Καβάλας ΑΕ – ΟΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020».
 
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα διεξαχθεί ειδικό θεματικό εργαστήριο συζήτησης με τίτλο «Ανθεκτικότητα Παράκτιου Μετώπου και Διαχείριση των Κινδύνων Διάβρωσης των Ακτών», σε μια συνεργασία του Δήμου Καβάλας με την Παγκόσμια Τράπεζα. Το εργαστήριο υλοποιείται στο πλαίσιο του σχετικού έργου τεχνικής υποστήριξης στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προς τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες. Το έργο υλοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος του εργαστηρίου είναι η καταγραφή απόψεων και προβληματισμών καθώς και η ανταλλαγή ιδεών επί του θέματος.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δήμο Καβάλας στον ακόλουθο αριθμό τηλεφώνου: 2513500210
 
Ρυθμίσεις Cookies