Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Πλατφορμα ηλεκτρονικης υποβολης δηλωσεων επι των ακαθαριστων εσοδων και παρεπιδημουντων

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022
slider image
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν θέσει σε εφαρμογή Πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων. 
 
Η πλατφόρμα «Ηλεκτρονικής δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων επιχειρήσεων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που υπόκεινται στο Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το Τέλος Παρεπιδημούντων και καταβάλουν σύμφωνα με την περιοδική τους δήλωση το αντίστοιχο τέλος. 
 
Μέχρι σήμερα μόνο 5 πιλοτικοί Δήμοι είχαν ενεργοποιήσει την προαναφερόμενη πλατφόρμα. Ο Δήμος Καβάλας με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Προμούσα, της Διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών και της Διεύθυνσης προγραμματισμού ανάπτυξης & ψηφιακών υπηρεσιών, κατάφερε να είναι ο 1ος Δήμος εκτός των πιλοτικών που εντάχθηκε στην παραπάνω πλατφόρμα. 
 
Από της 15 Ιουνίου πλέον όλες οι δηλώσεις των υπόχρεων θα κατατείθονται ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται η παρουσία πολιτών, επιχειρηματιών και λογιστών στις υπηρεσίες του Δήμου.
 
Η «Πλατφόρμα των Δηλώσεων» φιλοξενείται στο G-Cloud της ΓΓΠΣΔΔ και εξυπηρετεί το στόχο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 

Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει και την διασύνδεση των πληροφοριακών  συστημάτων του Δήμου με την πλατφόρμα για την αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Δήμου και την εξοικονόμηση πολύτιμων ανθρωποωρών εργασίας από τους υπαλλήλους. 
 
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Καβάλας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα γιατί είναι το μέσο που θα μας επιτρέψει στη νέα ψηφιακή εποχή να παραμένουμε διαρκώς δίπλα στο πολίτη και τους επιχειρηματίες. 
 
Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των καινοτόμων εφαρμογών της, απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας όχι μόνον την ποιότητα και τον αριθμό των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πολίτες, αλλά βοηθώντας ταυτόχρονα να καταστήσουμε φιλικότερο το περιβάλλον εργασίας, για το προσωπικό των Δήμων μας. 

Συνεχίζουμε σύντομα και με νέες ψηφιακές δράσεις.
 
Ρυθμίσεις Cookies