Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Δηλωση τελους επι των ακαθαριστων εσοδων και παρεπιδημουντων για τους επαγγελματιες

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2022
slider image
Τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν τις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και τη πληρωμή των αντίστοιχων τελών θα έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Καβάλας που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, καθώς ο Δήμος είναι ένας από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμών των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων. Η παραγωγικη λειτουργία για το Δημο Καβάλας ξεκινάει στις 15/06/2022.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο. Παράλληλα, αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, ενώ θα μπορούν να εξοφλούν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5% και 5%, ενώ και οι ξενοδόχοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν με ανάλογη διαδικασία το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων.
Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet.
Για περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ στα τηλ.:2513 500071, 72, 73, 74, 70

Φωτογραφιες

Ρυθμίσεις Cookies