Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Ψηφισμα των Δημαρχων της Περιφερειας ΑΜΘ για το κλεισιμο των Συνοριακων Σταθμων

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020
Η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, απαιτεί σοβαρότητα, μεθοδικές κινήσεις και, κυρίως, την ανάπτυξη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Όσο τα προαναφερθέντα στοιχεία τείνουν να εκλείψουν από το δημόσιο διάλογο, όπως επισυνέβη εσχάτως με τις άναρθρες κραυγές διαφόρων μαθητευόμενων μάγων και επίδοξων διαδόχων, ελλοχεύει ο κίνδυνος διολίσθησης σε ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της Δημωφέλειας, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στα γειτονικά κράτη, ενώ παράλληλα παρακολουθεί με ασίγαστο ενδιαφέρον τις επιλογές των συναρμόδιων υπουργών, για την προστασία των Ελλήνων πολιτών και των εν δυνάμει επισκεπτών μας από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.
Βασικό μας μέλημα αποτελεί η διαφύλαξη των υγειονομικών κεκτημένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, με την κατάλληλη επιχειρηματολογία, στην εφαρμογή ορισμένων μέτρων που δεν συνάδουν με τους κανόνες της κοινής λογικής.

Η ανακήρυξη του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών ως μοναδική πύλη εισόδου των βαλκάνιων τουριστών στην Ελλάδα, αφενός μεν δεν περιορίζει τις πιθανότητες αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας και αφετέρου προκαλεί τριγμούς στην ομαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταστημάτων εστίασης.

Αντίστοιχος είναι και ο προβληματισμός που εκφράζουν οι εκπρόσωποι του πρώτου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020, σε έκτακτη και κατεπείγουσα τηλεδιάσκεψη, με θέμα την απαγόρευση διέλευσης τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της ΑΜ-Θ, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι και των 22 δήμων της περιφέρειας μας, αποφασίστηκε να αποσταλεί ψήφισμα επτά σημείων προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, προτείνουν το άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας και το σταδιακό άνοιγμα των υπόλοιπων συνοριακών σταθμών με Βουλγαρία, τη διατήρηση του κλεισίματος του τελωνείου Καστανέων στην παρούσα χρονική στιγμή, την απαγόρευση εξόδου των Ελλήνων πολιτών από το τελωνείο των Κήπων, την άμεση τοποθέτηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ στους συνοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας μας ή ενναλακτικά κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πλήρως εξοπλισμένα, την οικονομική ενίσχυση των πληγεισών επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 22 Δήμων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, λόγω στέρησης εσόδων και την ελεύθερη διέλευση εργατών γης, με υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.

Για την ενδελεχή παρουσίαση των παραπάνω προτάσεων στην κεντρική διοίκηση, προγραμματίζονται ήδη ραντεβού με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται πρόσκληση για κοινό αγώνα στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο και σε όλους τους βουλευτές της περιφέρειας μας.
Ρυθμίσεις Cookies