Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Eκδηλωση - εικαστικο δρωμενο στο αρχαιο θεατρο των Φιλιππων, απο το ΚΕΠΕΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024
slider image
Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, στο πλαίσιο της καινοτόμου πολιτισμικής δράσης του με τίτλο:
«τα Μνημεία μου … σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα»,
διοργανώνει εκδήλωση - εικαστικό δρώμενο
στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων,
το Σάββατο 18/05/2024, Διεθνή Ημέρα Μουσείων,
και ώρες 17.00-20.00.

 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα της εργασίας μαθητικών ομάδων οι οποίες δημιούργησαν το δικό τους ένδυμα με υφάσματα σε περίσσευμα και άλλα ευτελή υλικά, εμπνεόμενες από ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Κάθε μαθητική ομάδα επέλεξε ένα μνημείο και απέδωσε επάνω στο ύφασμα τα χαρακτηριστικά του.

Βασικά πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήριο,  όπου οι μαθητές πειραματίστηκαν, σχεδίασαν, τόλμησαν και μετουσίωσαν υλικά και ιδέες σε τέχνη, έργο και τρόπο ζωής. Έγιναν εικαστικοί, σχεδιαστές, ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι και εργάστηκαν με υφάσματα σε περίσσευμα (εναλλακτική διαχείριση υφασμάτων σε απόθεμα για νέα χρήση). Έστησαν μία επίδειξη ραπτικής με αυτοσχέδια ενδύματα και …άλλα αξεσουάρ μόδας που φορούν και παρουσιάζουν. Τέλος, προσωποποίησαν το μνημείο που επέλεξαν και σε πρώτο πρόσωπο, συνθέσαν ένα ποίημα ή γράψαν ένα μικρό κείμενο, για το πως αισθάνεται το μνημείο σε μια χρονική στιγμή της ιστορίας του, αλλά και πως αισθάνεται σήμερα, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την 18η Μαΐου, παγκόσμια ημέρα Μουσείων.

Για το σχεδιασμό, τη διοργάνωση και το συντονισμό της δράσης που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπεύθυνοι είναι η ομάδα του ΚΕΠΕΑ Φιλίππων  Δρ. Ελένη Αντωνάρα, Κυριάκος Κελίδης και Ζωή Θεοδοσάκη.

Συνεργάτες είναι ο Δήμος Καβάλας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας, το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας - Τμήμα Γραφιστικής, η υπεύθυνη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΑΜΚΕ) Kids Fair Collection κα Σίσσυ Κλητοράκη που ανέλαβε την προμήθεια του υφασμάτινου υλικού που είναι σε απόθεμα για νέα χρήση, καθώς και η ηθοποιός/θεατρολόγος κα Ναταλία Άννα Βασιλέκα που ανέλαβε την σκηνική παρουσίαση της επίδειξης των αυτοσχέδιων ενδυμάτων από τους μαθητές, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι μαθητές και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί από τα σχολεία  4ο Επαγγελματικό Λύκειο, Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου, Γενικό Λύκειο  Ελευθερούπολης, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καβάλας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ), 1ο Εργαστηριακό  Κέντρο Καβάλας - Τομείς  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Μηχανολογίας, Υγείας και Πρόνοιας – Τμήματα Αισθητικής και Κομμωτικής και Γυμνάσιο Κεραμωτής.

 
Για το ΚΕΠΕΑ Φιλίππων
η προϊσταμένη
Δρ. Ελένη Αντωνάρα

Φωτογραφιες

Ρυθμίσεις Cookies