Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Συσκεψη για την Πυροπραστασια στο Δημαρχειο Καβαλας

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2023
Ευρεία σύσκεψη για την πυροπραστασία, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων συνοικιακών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.
👨‍🚒 Στην εν λόγω σύσκεψη πήραν μέρος επίσης ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας και της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης και Σταύρος Κιβράκης αντίστοιχα, οι οποίοι έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο σχέδιο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
----------------------------
🟩🗣 Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: "Η σύσκεψη έχει ως βασικό στόχο τη σωστή ενημέρωση των πολιτών της Καβάλας και τη βελτίωση των όρων επικοινωνίας ανάμεσα στους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης και τους υπεύθυνους των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας. Με ευθύνη του Δήμου Καβάλας, πέρα από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των συνδημοτών μας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα γίνει καταγραφή όλων των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων, προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους για να τα καθαρίσουν. Αν δεν το πράξουν θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία".
🟨🗣 Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Τσακαλίδης: "Το επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών με την κωδική ονομασία "ΙΟΛΑΟΣ", προβλέπει τη μερική εκκένωση της Καβάλας σε περίπτωση πυρκαγιάς, τον εντοπισμό χώρων αναμονής και καταφυγής των πολιτών, καθώς και οδών διαφυγής από τις επικίνδυνες περιοχές. Παράλληλα, υπάρχει και ειδική αναφορά στους τρόπους ενημέρωσης του κόσμου για τα έκτακτα περιστατικά, όπως η προβολή πληροφοριών από το διαδίκτυο και τα τοπικά ΜΜΕ".
🟥🗣 Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης: "Η σωστή πληροφόρηση των πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών είναι μία από τις βασικές μας επιδιώξεις. Όταν γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε, ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι απωλειών είτε ανθρώπινων ζωών, είτε περιουσιακών στοιχείων".
🟧🗣 Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής: "Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν και οι πολίτες στην προσπάθεια προστασίας του δασικού μας πλούτου. Ο καθαρισμός των χώρων που βρίσκονται κοντά στα δάση και η καλή συνεργασία των συλλόγων με τις αρμόδιες αρχές, θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε το πράσινο που περιβάλλει την πόλη μας, όπως συνέβη πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν".
----------------------------
👥👤 Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων, οι οποίοι έθεσαν διευκρινιστικά ερωτήματα στους προϊστάμενους Πολιτικής Προστασίας για το σχέδιο "ΙΟΛΑΟΣ" και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις για την προστασία όλων των συνοικιών της Καβάλας.

Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξ’ Αιτίας Δασικών Πυρκαγιών Δήμου Καβάλας Έκδοση 2023 Παράρτημα Θ

Φωτογραφιες

Ρυθμίσεις Cookies