Ανακοινωσεις

Συντηρηση Δικτυων Διανομης - Κλαδεματα δενδρων

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2018
Καβάλα, 273/  22 Ιανουαρίου 2018

Οπως κάθε χρόνο, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται και το τρέχον έτος να επιθεωρήσουν και να συντηρήσουν τα δίκτυα ηλεκτροδοτήσεως του Νομού Καβάλας. Είναι απαραίτητο οι κλάδοι των δέντρων που γειτνιάζουν με τους αγωγούς να κλαδευτούν, ώστε να αποφευχθεί η τυχόν επαφή των κλάδων με τους αγωγούς αυτούς.

'Όπως είναι γνωστό, η επαφή ή η επικίνδυνη γειτνίαση των δέντρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα στα δίκτυα με πιθανές σοβαρές συνέπειες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται στις περιπτώσεις που δέντρα ή κλάδοι επισφαλούς αντοχής πέφτουν επάνω στο δίκτυο σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε:
Την Δ/νση Δασών να μας χορηγήσει τη σχετική άδεια για τις παρακάτω εργασίες σε δασικές περιοχές:
• Κλαδέματα των δέντρων (ή την αναπόφευκτη κοπή λίγων δέντρων σε περιπτώσεις ειδικών τοπικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν ή καθιστούν πολύ επικίνδυνο το κλάδεμα) για την εξασφάλιση επαρκών αποστάσεων ασφαλείας αυτών από τα δίκτυα.
• Κοπή δέντρων (πχ. επισφαλούς αντοχής καμένα ή ξερά δέντρα)για εξάλειψη των κινδύνων πτώσεώς τους επάνω στα δίκτυα.
Τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δασαρχείου, της Αγροφυλακής, και των Δήμων, καθώς και τους κατοίκους να συνεργαστούν και να μας βοηθήσουν στο έργο μας αυτό. Ειδικότερα παρακαλούμε να γνωστοποιείται αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ καθ' όλη την διάρκεια του έτους κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης δέντρων με τα δίκτυα της ΔΕΗ που θα πέσει στην αντίληψη τους , στα παρακάτω τηλέφωνα καθ’όλη την διάρκεια του 24ωρου.

2510-243428 για το ηπειρωτικό μέρος του Νομού Καβάλας
25930-22161 για νήσο Θάσο.

Σάββας Τακίδης
Διευθυντής Περιοχής Καβάλας
ΔΕΔΔΗΕ
Δ/νση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης
Τενέδου 38, 65404
Καβάλα

Πληροφορίες
Ι. Παπαπαναγιώτου
Τηλ. 2510 600457