Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Παγκοσμια Ημερα Βιβλιου (23 Απριλιου)

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021
slider image
«Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης» Jorge Luis Borges

Ο μεγάλος Αργεντίνος συγγραφέας Jorge Luis Borges, μ΄ αυτά τα λόγια, εξισώνει τη Βιβλιοθήκη μ΄ έναν παράδεισο. Συνοψίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από τα βιβλία και την ανάγνωση τους.

Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου σήμερα και είναι από αυτές τις μέρες που μας θυμίζει λίγο περισσότερο πως όλα έχουν αλλάξει. Παρουσιάσεις και εκθέσεις βιβλίων καθώς και εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας του covid-19. Ωστόσο υπάρχουν απολαύσεις της ζωής που δεν έχουν απαγορευθεί. Όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου της αρεσκείας μας. Θα ήταν μάταιο να επεκταθούμε στα οφέλη της ανάγνωσης, μιας και είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Αρκεί μόνο μισή ώρα την ημέρα διαβάσματος ώστε να εξασκηθεί το πνεύμα και να γίνει αγαπημένη συνήθεια όλων μας.

Γιατί όμως η 23η Απριλίου είναι ημέρα αφιερωμένη στο βιβλίο; Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995, ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου εξαιτίας ενός διπλού γεγονότος. Την ίδια μέρα του έτους 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος ποιητής – θεατρικός συγγραφέας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Αποτελεί στόχο του Δήμου, δια μέσου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η συνεχής αναζήτηση νέων και ελκυστικών μεθόδων ανάδειξης των βιβλίων και της ανάγνωσης ως μέσο πνευματικής καλλιέργειας και ψυχαγωγίας.

Χρόνια Πολλά σε όσους διαβάζουν αλλά και σε όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν το διάβασμα.

Χρόνια Πολλά στους ανθρώπους που εργάζονται για τα βιβλία αλλά και σε όσους εμπνέουν την αγάπη για τα βιβλία.

Χρόνια Πολλά σε αυτούς που οραματίζονται ένα μέλλον με περισσότερους αναγνώστες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ "ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ"
Ρυθμίσεις Cookies