Εργαλεία για ΑΜΕΑ
  • Μεγέθυνση Γραμμάτων
  • Σμίκρυνση Γραμμάτων
  • Υψηλή Αντίθεση
  • Αντιστροφή Χρωμάτων
  • Ανοιχτόχρωμο Φόντο
  • Ευανάγνωστη Γραμματοσειρά
  • Επαναφορά

Ανακοινωσεις

Συναντηση Δημαρχου Καβαλας Θοδωρου Μουριαδη με τον Προεδρο του ΟΛΚ Γιωργο Φιλοσογλου

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΛΚ
ΓΙΩΡΓΟ ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ
 
 
Την έντονη αντίθεση του στην πιθανή ιδιωτικοποίηση του επιβατικού λιμένα της Καβάλας και στα σενάρια αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Παρασκευής (31/1) με τον Πρόεδρο του ΟΛΚ, Γιώργο Φιλόσογλου.         

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, υπό την προεδρεία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και τη συμμετοχή των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.                    

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλόσογλου, ο κ. Πλακιωτάκης, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενώφο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου, Ριχάρδο Λαμπίρη, υπογράμμισε πως θα προχωρήσει λίαν συντόμως, δεδομένου του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα, στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την εκμίσθωση έναντι αντιτίμου των περιφερειακών λιμανιών, χωρίς ωστόσο να κάνει ιδιαίτερη μνεία στα δυο λιμάνια της Καβάλας και στην αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης.

Για την καταγραφή των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου θέματος, κρίθηκε σκόπιμη η επίσκεψη του κ. Μουριάδη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και να καταθέσει τις προτάσεις του Δήμου Καβάλας, πριν ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία.           
Ρυθμίσεις Cookies